Posted on

Kind van de Club

Kind van de Club!

Gio, Appie, Afellay,  Totti zijn een paar voorbeelden. Bij iedere betaald voetbalclub loopt een Kind van de Club. En bij alle aateurclubs ook. Toch is het helaas een uitstervend fenomeen. Spelers komen en gaan. Besturen komen en gaan. Sponsoren komen en gaan. Tegenwoordig zijn de enige echte  “kinderen van de club”… supporters! Supporters kunnen nooit overstappen. Van het wieg tot het graf… KIND VAN DE CLUB!!!
Het witte shirt wordt in een eerste oplage van 50 stuks gedropped:

Shop ➤➤➤  FootballCulture.com/shop/Kind-van-de-Club/

Kind van de club shirt

 

 

 

 

Kind van de clubKind van de ClubKind van de Club

Posted on

Football without Culture is nothing

Football without Culture is nothing!

Football without Culture is nothing shirt – Inspired by the great Jock Stein (Football without Fans is nothing).

  • Model: Regular Fit
  • Neck: Round
  • Color: White

Het witte shirt wordt in een eerste oplage van 80 stuks gedropped:

Shop ➤➤➤  FootballCulture.com/shop/Football-without-Culture-is-nothing/

Football without Culture is nothing shirt

Football without Culture is nothing

Football without Culture is nothing

Football without Culture is nothing

Posted on

Nederlandse voetbalsupporter voelt zich met de nek aangekeken

Nergens anders in Europa ervaren voetbalsupporters meer discriminatie dan in Nederland. Dertig procent zegt wel eens onterecht geweigerd te zijn.

watching football is not a crime

 

De naar schatting 7 miljoen voetbalsupporters die in de EU wonen, vier procent van de populatie, ervaren discriminatie bij het stappen en bij uitwedstrijden. Mensen met voetbalshirts blijken bij veel clubs en festivals geweigerd te worden. Het bezoeken van uitwedstrijden schijnt voor voetbalsupporters vaak zelfs verboden te zijn.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 7.215 supporters in 9 EU-landen door FootballCulture (FC), A Culture Not A Brand.

Ook hebben ze te maken met profilering door de politie; bovendien is nergens in Europa het vertrouwen in agenten zo laag. In de meeste gevallen (79 procent) wordt er geen officiële melding gemaakt van de ervaren discriminatie.

Negatief

In 2008 deed FC een soortgelijk onderzoek: toen zei 10 procent van de ondervraagden zich in de vijf jaar daarvoor gediscrimineerd te voelen. Dat is in het recente onderzoek, dat in 2015 en 2016 is uitgevoerd, gestegen tot 17 procent.

In de vele grafieken in het rapport springt Nederland er negatief uit. Hier ervaart bijvoorbeeld 30 procent van de voetbalsupporters discriminatie. “En dat is iets om je zorgen over te maken,” zegt Mike van het  bureau FootballCulture Consultancy. “Er is dus geen ander land in de Europese Unie waar zo veel voetbasupporters zich gediscrimineerd voelen als in Nederland.”

In Groot-Brittannië en Spanje ervaart 10 procent van de voetbalsupporters discriminatie. Met 25 procent en 20 procent scoren ook Italië en Frankrijk slecht.

Lagere drempel

“In het geval van discriminatie op basis van clubvoorkeur scoort Nederland met 9 procent wel weer vrij laag, dus het is echt de discriminatie op de sport die er uitspringt,” zegt Mike, die zich met zijn bureau actief is in de supporterswereld. “Ik heb het idee dat de drempel om voetbalsupporters te discrimineren in Nederland de afgelopen jaren is verlaagd. Aan de andere kant is het bewustzijn van voetbalsupporters toegenomen: als ze op hun supportersschap worden aangesproken, bijten ze sneller van zich af.”

De opstellers van het rapport waarschuwen dat de ervaren discriminatie de integratie van voetbalsupporters moeilijker maken, ‘met alle potentiële, schadelijke gevolgen van dien’.

Vergeleken met de rest van Europa voelen Nederlandse voetbalsupporters zich veel minder verbonden met het Nationale Elftal van het land waarin ze wonen. In het onderzoek is de respondenten gevraagd het ‘gevoel van verbondenheid’ uit te drukken op een schaal van 1 (totaal niet verbonden) tot 5 (erg sterk verbonden).

Nederland scoort gemiddeld een 3,4, na Italië (3,3) het laagste cijfer van de EU. Ook Oostenrijk (3,4) en Griekenland (3,6) scoren laag. In landen als Finland (4,6), Zweden (4,4) en Groot-Brittannië (4,3) is de verbondenheid groot. Ook België scoort met een 4,2 vrij hoog.

Bosgevechten

De opstellers van het rapport waarschuwen dat de ervaren discriminatie de integratie van voetbalsupporters moeilijker maken, ‘met alle potentiële, schadelijke gevolgen van dien’.

“Door dit soort rapporten nemen ook mijn zorgen toe,” zegt Mike (van FootballCulture Consultancy!!!) . “Aan de ene kant worden voetbalsupporters makkelijker gediscrimineerd, aan de andere kant zonderen voetbalsupporters zich af van de samenleving. Daar zal weinig goeds van komen. Van kinderen van voetbalsupporters die hier niet de beste kansen krijgen doordat hun familie het alleen in eigen kring zoekt. Of nog erger, dat er geweld wordt gepleegd.”

“De toename van van de zogeheten bosgevechten de afgelopen jaren zijn een noodkreet tegen die discriminatie, tegen de behandeling van supporters. Er zitten heel veel stappen tussen je gediscrimineerd voelen tot het radicaliseren, maar het is wel een stap.”

 

voetbalsupporters

Posted on

FootballCulture Exclusive!

FC Army
FC Army Nieuwsbrief

Woensdag 20 september 2017 ontvangen alle FC Soldaten de FC Army Nieuwsbrief! Met daarin 2 nieuwe tees.
De tees (oplage 50 en 80 stuks) zullen pas in oktober voor iedereen zichtbaar zijn in de shop.
Schrijf je nu in voor de FC Army Newsletter.

Posted on

Geen restock Appie shirt by Barry Pirovano

Geen restock Appie shirt by Barry Pirovano

Geen restock Appie shirt by Barry Pirovano

Geen restock Appie shirt by Barry Pirovano

15 juli 2017 – Ter info: We krijgen momenteel veel vragen of we een restock van het Appie shirt gaan doen. Het is niet onze bedoeling om mensen teleur te stellen, maar er komt, iig op korte termijn, geen restock. Het voelt voor ons op dit moment niet goed. Wij wensen alle betrokkenen heel veel sterkte. FC

Posted on

CHILLINGS ZETTEN

CHILLINGS ZETTEN

Lieve witte/zwarte/alle kleuren voetbalsupporters/amateurvoetballers/hoolies/liefhebbers/mongols,

Jullie hebben gezien… laatste tijd zijn we ff minder actief op de socials. Vanwege gedoetjes. Feesten. On tour. Teveel drinken. Vastgoedmaffia. Gek veel andere leuke dingen. De Leven zeg maar. Is niet leuk voor jullie, want eerlijk… internets zonder FC is geen internets! Daarom belofte:  Wi-j komt altied terug! We doen nu nog ff rustigggg… je kan bestellen zoveel je wilt, maar tot 15 juni versturen we helemaal niets voor je.

Vanaf 16 juni staan we weer op de blok en zijn we weer ready for war!!!

hoogachtend,

Hendrik – FootballCulture Global Business Process Solutions Senior Implementatie manager (interim he, is niet vast!!!)

footballculture

Posted on

UPDATE: FootballCulture dankt jullie allemaal!

UPDATE: FootballCulture dankt jullie allemaal!

FootballCulture HeadQuarters

GOED NIEUWS – Yeaaaahhhhh, move on up! Blijven bewegen, nooit niet stilstaan. De FC trein dendert door, maar niet voordat we Henry onze  Supply Chain Management Consultant en Dikke Daan van de Inpak Department eruit tiefen. Scheelt weer ruimte toch en dan blijkt er in ene veel mogelijk.

Maar serieus…. wat een voetballiefde. Dank aan hele voetbalcultuurscene voor alle steun en tips n.a.v. het FCHQ-gedoe. Ook grote dank aan de paar advocaten voor de juridisch adviezen. Aller – allergrootste dank aan T (je weet wie je bent want je bent het zelf) voor het razendsnel helpen aan een nieuwe tijdelijke ruimte. Het is gelukt, per 1 mei gaan we moven. We moeten nogal inkrimpen, maar FootballCulture kan iig door. Komende tijd zijn we druk met verhuizings dus gooi ajb ff niet te moeilijke vragen op ons.

Wordt wss wel vervolgd…

Posted on

UPDATE: FootballCulture HQ gaat kapotdood!!!

UPDATE: FootballCulture HQ gaat kapotdood!

FootballCulture HeadQuarters

Shit is definitief. We moeten FCHQ aka de FC Clubhouse verlaten. En snel ook. Strop om de nek alles. Alles kaputtttt toch!

Einde van een geweldig tijdperk voor ons. FCHQ was onze levensdroom. Waar we al onze voetbalmemorabilia konden uitstallen. Waar we de hele dag midden in de voetbalcultuur zaten. FCHQ… waar Du Blanqe Bogarde zonder bivakmuts op de bank sliep. En de volledige Kamp Seedorf crew. Waar de boys van Cambuur crashten en kotsten. Waar de president van Telstar ff een bakkie kwam doen. En heeeeel veel supporters langskwamen (van meer dan 24 clubs). Waar Klausputzer gratis freestyles gooide. Waar Steen de Vader met zn zoon EZG ff langskwam. Waar held Victor D. Ponten een keer wilde praten. FootballCulture HeadQuarters, waar een dreigbrief van de KNVB binnenkwam. En van waaruit we 3x een best wel legendarische FC Awaydays hebben gedaan en honderden liters FootballCulture-bier geklokt hebben.

Maar alles gaat voorbij, het is niet anders. FCHQ gaat dood. Onze dikke middelvinger naar de liefdeloze vastgoedmaffia. Hoe en wat precies is nog onzeker, maar FC moet verder en gaat door, voetbalcultuur is ons leven. Linksom of rechtsom. We zijn niet van opgeven broer man… FootballCulture? Aanvallen!!!

Verzoek: We kregen paar radicale tips en hulp aangeboden. Tnx voor meeleven en support, maar hoeven we echt niet. Houd jullie hoofd koel! 

Wordt ongetwijfeld weer vervolgd

Posted on

FootballCulture HQ versus Vastgoedmaffia

FootballCulture HQ versus Vastgoedmaffia

FootballCulture HeadQuarters

Tiefffffff man. Teringzooi United FC. Shit escaleert uit de hand.

Oorlog

We zijn in oorlog. Officieel. Hebben ruzie met nieuwe huisbaas. De huur van onze prachtige FootballCulture HeadQuarters (FCHQ) gaat binnenkort met 33% omhoog. Vast-goed ma-ffi-a!!! Vast-goed ma-ffi-a!!! Vast-goed ma-ffi-a!!! Echt hoor, die hele FIFA is amateurmaffia. Vastgoedjongens zijn die echte cultuurmoordenaars. Onderhandelen is eigenlijk helaas al geen optie meer.

Geduld

Afijn, we zijn dus beetje stressig want de FCHQ wordt onbetaalbaar. We hebben met spoed belangrijke dingen te fixen (niet-gewelddadige tips/adviezen zijn welkom), dus we zijn komende tijd ff minder op Social en we zullen wat langzamer reageren op vragen. Alvast dank voor begrip en geduld! Overheid doet niets. 33% verhoging, verdomme mensen, waar is die liefde dan???

Wordt sowieso op zekers vervolgd…