El Superclasico

boca-river

Buenos Aires – Feyenoord – Ajax heet De Klassieker. In BA gaan ze een treetje hoger en hebben ze CA Boca Juniors – River Plate, ofwel “El Superclasico”. We kregen een heerlijke mail van Bas, die 2 seizoenen geleden de mooiste wedstrijd ter wereld bezocht.  We maakten een strenge selectie van zijn serie foto’s. Geniet met ons mee:

Op de foto hierboven zie je uitvak van River Plate op de derde ring. Het vak met de harde kern van Boca (La Doce) ligt trouwens aan de overkant (en is dus niet het vak onder bovenstaand uitvak).


boca

Dit is het vak van La Doce. Check die gast op het hek…

boca_river

Argentijnen zijn hekkenhangers for life.

boca_skybox

De bizarre eretribune aan de lange zijde. Zelfs uit de skyboxen hangen spandoeken. Een van die middelste boxen is van Diego.

riverplate

Deze foto komt niet uit El Clasico. Maar kijk die doeken ff, zo mooi… En wanneer er iemand zeurt dat-ie de wedstrijd niet goed kan zien omdat z’n uitzicht belemmert wordt door een doek… oprotten!! Lekker thuiskijken dan.

Hieronder het mailtje van Bas (tnx mate):

2 jaar geleden ben ik nog naar Zuid Amerika geweest om rond te reizen, overal waar ik kom moet ik wat wedstrijden meepakken. Gelukkig begon de competitie in Argentinië net. Ben naar de openingswedstrijd geweest River Plate – Lanus ook lekker vol Monumental. Uitslag 1-0. Volgende wedstrijd was het debuut van Riquelme (Boca – Rosario). Halfgod, God bestaat al namelijk. Verder onderweg geen wedstrijden kunnen zien. Zaten namelijk in het Zuiden. Toen we op de grens zaten met Bolivia – Chili, zou over een week Boca – River gespeeld worden. Moest er naar toe. Denk zo’n 1500km omgereden. Zaten we weer in Buenos Aires. Had wel contact gehouden met wat sportzaakjes die kaarten konden regelen voor el Partido del Mundo. Werd uiteindelijk toch lastig, maar iemand van Spaanse school waar we op hadden gezeten kon iemand van de Barras Bravas. Die moest je geld betalen en dan kwam je waarschijnlijk wel binnen. ‘s Ochtends verzamelen in zijn casa, zoals het hoort ook wat cerveza. Gingen we met een groepje naar de wedstrijd. Die gast had het echt een wonder seizoenskaart die kon je blijven gebruiken. Nog op de aankomst van de bus gewacht van River en Boca. Toen naar binnen met die wondereizoenskaart. Aantal x door de verscheidene poortjes en binnen waren we. We hadden geen kaarten nixs! En kwamen toen op de hoofdtribune in het gangpad terecht. Helaas  werd t 1-1, goal van River gemaakt door Rosales, die kwam net van Ajax. Check die fotoserie, zitten wel wat leuke hekkenhangers bij.